7 + 1 Immunrendszer erősítő tipp

Sokunkban merül fel az a kérdés: Vajon mit tehetünk annak érdekében, hogy támogassuk, erősítsük immunrendszerünk működését? – A választ a természetes módszerek között is megtaláljuk!

1.- Megfelelő táplálkozás

A megfelelő táplálkozás nem csak az immunrendszer, az egészség szempontjából általánosan érvényes. A megfelelő étrend helyes arányaiban kell hogy tartalmazzon vitaminokat, zsírokat, szénhidrátokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, antioxidánsokat.

Friss gyümölcsök, zöldségek, gabonafélék vagy csírák étrendbe illesztésével biztosíthatjuk a szükséges tápanyagok utánpótlását.

Érdemes tisztában lennünk azon élelmiszerekkel is, melyek fogyasztása gyengítheti a szervezet védekező rendszerének működését. A fehér cukor, a fehér liszt, a félkész vagy tartósított ételek, a gyors ételek, a mesterséges állag- vagy állományjavítókkal dúsított élelmiszerek sorolhatóak ide.

2.- Zöldség -és gyümölcsválasztás

A zöldségekben és gyümölcsökben gazdag mindennapi étrenddel biztosíthatjuk szervezetünk tápanyag-utánpótlását. emberek-gyumolcs-egeszseges-eletmod

Szerencsénkre idényenként bő választékból szemezgethetünk!

Ha megtehetjük, válasszunk bio gazdálkodásban termett zöldségeket és gyümölcsöket!

Vegyük figyelembe a zöldségek és gyümölcsök állapotát, valamint azt hogy milyen körülmények között tárolják:  A sérült, berepedezett külsejű gyümölcsnek a tápanyagtartalma is sérült!

→ Minél élénkebb színű egy gyümölcs, annál többet tartalmazhat az értékes tápanyagokból (mondjuk polifenolok).

Dietetikusok szerint az ideális az lenne, hogy napi szinten 60-80 dkg gyümölcsöt fogyasztanánk… Ehelyett jó ha az emberek étrendje a fele mennyiséget tartalmazza!

3.- Fűszernövények

Vitamin és ásványi anyag tartalmuk mellett olyan értékes tulajdonságokkal rendelkezhetnek, mint a gyulladáscsökkentő -és fertőtlenítő hatás. Vegyük például a fűszernövények egy legkiválóbbikát, a fokhagymát!

A fokhagyma az egyik leghatásosabb természetes immunerősítő élelmiszer!
Nagy előnye, hogy könnyen hozzájuthatunk, alapvetően szinte minden háztartásban megtalálható. Vírus-, baktérium -és gombaölő hatékonyságáról ismert. Ugyan számtalan módon fogyasztható, tapasztalatok szerint azonban legjobban nyersen fogyasztva fejtheti ki jótékony hatásait.

Aki nem rajong a fokhagyma ízéért, még mindig választhat fokhagymakészítményeket, mondjuk fokhagymakapszulákat.

4.- Zöld tea és kamilla tea

A teaivásnak Ázsiában nagy hagyományai vannak.

Amellett, hogy kultikus szokás, a különböző teafélék, mint pl.: a zöld tea, a fekete tea, vagy a kamilla tea egészségjavító és egészségvédő hatásaira már a tradicionális népi gyógyászatokban felfigyeltek.

5.- Testmozgás

Egy kis séta, egy kis kocogás a friss levegőn segíteni fog!

A mozgás hatására beindul a vérkeringés, testileg és szellemileg egyaránt felélénkülhetünk.

A rendszeres mozgás egyébként bizonyítottan elősegíti egyes immunsejtek termelődését. A heti 2-3 alkalommal történő, 30-40 perces mozgás a friss levegőn optimálisnak tekinthető.

6.- Alvás fontossága és stresszhelyzetek kerülése

Szervezetünk este, az alvás során töltődik fel, piheni ki magát mind testileg, mind szellemileg. A megfelelő mennyiségű, de leginkább minőségű alvás fontos lenne az immunrendszer regenerálódása szempontjából.

A folyamatos stresszel kapcsolatban pedig tudományosan is bizonyítható, hogy negatívan hat az immunműködésre. A stresszhelyzetek kerülése, vagy ha ez nem lehetséges, akkor mielőbbi megoldása nem csupán a kiegyensúlyozottság szempontjából fontos!

7.- Higiénia és tisztaság

A higiéniás védelem, a tisztaságra törekvés alapvető az immunrendszer védelme szempontjából. Az olyan elcsépeltnek tűnő iránymutatások, mint ’Az étkezések előtt mossunk kezet’, ’Munkából hazaérve mossuk meg kezünket’, avagy ’Tisztítsuk meg a zöldségeket feldolgozás előtt’ örök érvényűek.

+1 Vitaminkészítmények és étrend-kiegészítők

Válasszuk a gyógynövények természetes, 100%-os kivonatait, melyek mesterséges színezékektől, tartósítószerektől mentesek, és maximálisan tartalmazzák a természetben előforduló gyógynövény jellegzetes tulajdonságait.

Amennyiben vitaminkészítményeket választunk, a multivitaminok tekinthetőek talán a legkézenfekvőbbnek.

Kattintson és válasszon az immunerősítő étrend-kiegészítők széles palettájáról >>>